PUBLIKÁCIÓK

ÉLJ OFFLINE 2019

Prevenciós kézikönyv a közösségek és kiscsoportok vezetői számára a ZKSM-n belül a gyermekek és fiatalok körében elterjedt kiber zaklatás és túlzott internethasználat kezeléséhez. Letölthető szlovák nyelven

Kézikönyv a roma fiatalok között folyó ifjúsági
munkához

Program útmutató a társadalmilag kirekesztett közösségekből származó roma fiatalok beilleszkedésének támogatására. Letölthető szlovák nyelven.

Önkéntesek kézikönyve

A fiatal önkéntesek számára készítettünk egy kézikönyvet, amely gyakorlati segítségként szolgál maga az önkéntesség terén, valamint az önkéntesség szlovákiai jogszabályaiban való tájékozódásban. Ezenfelül a kézikönyv gyakorlati tanácsokat is tartalmaz az események előkészítésére, egy csapat felépítésére, anyagi források gyűjtésére nézve; valamint útmutatást arról, hogyan lehet előkészíteni egy gyermektábort, vagy hogyan lehet felkészülni egy kisközösségi, házi csoportos találkozóra – amelyek a ZKSM-ben a gyermekekkel és fiatalokkal folytatott rendszeres szisztematikus munka leggyakoribb formái.

Lásd még:

Katarínka Útikalauz (2014)

Neubauerová, Eva, ISBN 978-80-969551-7-6

Drábovník (2014)

Neubauerová, Eva, ISBN 978-80-969551-8-3

Kalandorok kézikönyve (2014)

Neubauerová, Eva, ISBN 978-80-969551-9-0

Énekeskönyv (2014)

Neubauerová, Eva, ISBN 978-80-89754-00-7

Daloskönyv (2014)

Neubauerová, Eva, ISBN 978-80-89754-01-4

Katarínka – játéktár (2014)

Slezák, Martin, Metod, Benignus, ISBN 978-80-89754-02-1

Háziasszony kézikönyve (2014)

Marková, Petra – Mutňanská, Oľga, ISBN 978-80-89754-03-8

Az önkéntesség és annak hatása a gyermekek és fiatalok oktatására (2011)

Az “Önkéntesség és annak hatása a gyermekek és fiatalok oktatására” című gyűjtemény egy azonos nevű konferencia eredménye, amelyet  Eperjesen, az Önkéntesség Európai Évének alkalmával tartottak. A kiadvány a konferencia előadásait tartalmazza, amelyet az Eperjesi Egyetem Görögkatolikus Teológiai Kara szervezett a ZKSM-vel együttműködve. A rendezvény célja az önkéntesség szükségességének hangsúlyozása volt, nemcsak a mindennapi életben, hanem az egyetemek körében is.

Animátor és egy kisközösség élete (2009)

Ez a kiadvány nagyszerű eszköz animátorok (kiscsoportvezetők) fejlesztésére és animátorképzők létrehozására. A szerzők célja az volt, hogy gyakorlati útmutatót készítsenek azok számára, akik még csak az út elején vannak, vagy már tapasztalt animátorok. Megtaláljuk benne azt a szükséges elméletet, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük a kiscsoportvezető és a kiscsoportvezetés szolgálati küldetését, valamint gyakorlati ötleteket ad a kisközösségekben élő fiatalokkal való foglalkozáshoz.

A Katarínka kolostor romjainak helyreállításával kapcsolatos eddigi tapasztalatok (2009)

A kiadványt a Dejte község közelében található Szent Katalin kolostor megmentésére irányuló fiatal önkéntesek által szervezett projekt 15 éves fennállásának alkalmával tették közzé. A szerző, Herceg Peter, aki egyben a projekt főszervezője, szakszerűen és elkötelezetten írja le az önkéntesek és a régészek korábbi tapasztalatait a kolostor helyreállításával kapcsolatban. A kiadványt a történelmi ihletésű táborokról készült fényképek gazdagítják, amelyek során a kolostor helyreállítása zajlik.

Találkozók (2003)

A “Találkozók” második kiadása játékokkal kapcsolatos gyakorlati ötleteket és aktív módszereket kínál, amelyek hozzájárulnak a kiscsoportos találkozók megfelelő légkörének megteremtéséhez, de számos elméleti tippet tartalmaz a gyülekezetekben található gyermek- és ifjúsági találkozók létrehozására és élénkítésére. A kiadvány érdekes módszereket kínál a Szentírás tanulmányozáshához a találkozók során.

Vándorkönyv (2003)

A Vándorkönyv az „Új énekeskönyv” szabad folytatása, amely Murányalja-Lőcse tizenkettedik zarándokútja során szolgálta a fiatalokat. 151 dalt tartalmaz, ábécé sorrendben. Ifjúsági énekek, dicsőítő énekek és liturgikus énekek széles skálája található meg benne.

A kiscsoportvezető szakácskönyve (2002)

A kézikönyv érdekes módon kínál konkrét ötleteket kiscsoportvezetőknek a fiatalokkal való foglalkozáshoz. Előételként elolvashatja a csoport pszichológiai aspektusait és a csoporttal való foglalkozást. A főételnél érdekes módszereket tálalnak fel egy-egy téma megismertetéséhez vagy az érdeklődés felkeltéséhez. Végül kávé gyanánt konkrét példákat találunk a csoportmunkához. Hát akkor jó étvágyat … a munkához 🙂 


Új énekeskönyv (2002)

A zsebénekeskönyv harmadik, átdolgozott kiadását Murányalja- Lőcse zarándoklat 11. évfordulója alkalmával adták ki. 165 éneket tartalmaz, ábécé sorrendben. Ifjúsági énekek, dicsőítő énekek és liturgikus énekek széles skálája található meg benne. Kis méretének köszönhetően nemcsak a templomban, hanem a természetben vagy sátorozás alkalmával is megfelelő segédanyag.

CD és DVD

CD Sila Ducha (2014) / CD A Lélek ereje (2014)

A Sion gospel csoport,  együttműködve a szinnai Egyesített Ifjúsági Kórusral, CD-t adott ki azzal a céllal, hogy a keresztények számára modern zenei szellemiséget mutasson be. Az album 13 dalt tartalmaz a lassú szemlélődő daloktól kezdve egészen az energikus rockdalokig, amelyek Istent dicsőítik. Ez a CD tehát műfajban gazdag zenei élményt kínál, különböző lelki mélyésgekbe kalauzolva.

Az eSPé együttes CD-je – Nestačí (2011) / Nem elég (2011)

Az eSPé dicsőítő együttes negyedik albuma tizennégy dalt tartalmaz az Isten iránti szeretetről és vágyról. Az átvett énekek, mint például a  Győztes (Kell, hogy végre érezd) vagy a Hillsong: From the Inside Out

CD és DVD Enter the Godzone live (2010)

A DVD tartalmazza az eSPé együttes, a Christallinus és a Godzone csapat koncertjeinek felvételeit, tanúvallomásait, tudósításait, előadásait és egyéb videóanyagokat. A CD tizenhárom dalból áll, amelyeket az eSPé, a Christallinus és a Godzone projekt zenekarok készítettek.

Christallinus együttes CD-je  – Výkrik (2010) / Felkiáltás (2010)

A Christallinus együttes Felkiáltás CD-je a fiatal szlovák együttes második CD-je. Az együttes szintén ismert a Godzone projekt fellépéseiről, akikkel szorosan együttműködnek.  A CD összesen tizennégy eredeti kompozíciót tartalmaz egy fantáziadús zenei változatban, dalszövegekkel, amelyek az emberi szív vágyairól, az Istennel való kapcsolatról és a vele való életről szólnak.

Az eSPé együttes CD-je – Nekonečný (2009) / Végtelen (2009)

Az eSPé dicsőítő együttes sorban harmadik albuma a Végtelen címet viseli. Tizenegy dalt tartalmaz, köztük olyan közismert slágerekkel, mint a Csodálatos Isten (Nádherný Boh), Mindenható (Všemocný),  Hillsong: The Stand vagy a Vidd véghez a művedet (Konaj svoje dielo). A együttes vezetője, Julo Slovák, valamint tagjai, a Godzone evangelizációs projekt születésének hátterében állnak.