ZKSM Tagok számára

Előnyök és kedvezmények

ZKSM Elearning

Gyors és egyszerű módszer önmagad és közösséged fejlesztésére

Tagsági kártya

Tagsági kártya csak olyan ZKSM-tag tulajdonában lehet, aki az adott évben regisztrált a Tee- Pee adatbázisban és aláírta az adott évre szóló tagsági ívet.

Animátor.sk

Remek ötleteket keresel a kiscsoportos találkozókra? Szívesen indítanál a közösségedben valamilyen képzést, kört? Helyszínt keresel egy hétvégéhez? Egy közösség vezetője vagy, és vágysz a fejlődésre?

Ha legalább egy kérdésre igen a feleleted, akkor van számodra egy szuper oldalunk, rengeteg praktikus inspirációval. 

Otcova stodola (Az Atya csűrje)

Szeretnénk segíteni a férfiakat személyiségbeli és lelki növekedésükben, hogy bátran és elszántsággal tudjanak felelősséget vállalni életükért és a rájuk bízott területekért. 

Hogy jó férjek és apák legyenek, érett férfiak, akik a jóért és igazságosságért harcolnak a társadalomban. Az „Otcova stodola” egy hely, ahol a férfiak különböző találkozók, szemináriumok és workshopok során megélhetik gondolkodásuk és szívük átalakulását, meglelhetik igazi identitásukat és értéküket, mint a Mennyei Atya fiai.
Bővebben itt olvashatsz róla.

Spolcast

Hallgas meg ZKSM podcastunkat

Lehetőségek pénzügyi támogatás megszerzésére a közösségek tevékenységének megvalósítására a ZKSM-n belül

Azoknál a közösségeknél, amelyeket a tevékenységükhöz szükséges anyagiak biztosítása szempontjából a nonprofit szektorba sorolunk, a támogatásszerzés legelterjedtebb formája a pályázati programokban való részvétel. A pályázat olyan pénzügyi támogatás, amelyet írásbeli projekt benyújtása által nyerhetünk el. Számos különböző – főleg a felhasználási terület tekintetében eltérő – pályázati program létezik Szlovákiában, amellyel egy-egy pályázati projekt végrehajtása anyagi támogatásban részesülhet.


A Pályáztató szervek összefoglaló listájában (a szöveg alatt, alul) néhány internetes link található, amelyeken keresztül különféle pályázati kiírások érhetők el. Ezek a pályázatok többnyire konkrét témákat és tevékenységeket támogatnak, és a támogatás mértékében, irányultságában és a projekt jóváhagyásának és végrehajtásának határidejében eltérőek.

PODPORA program (TÁMOGATÁS program)

A ZKSM-n keresztül anyagi támogatáshoz elsősorban a PODPORA program által juthatunk. Azáltal, hogy egy közösség annak tagjaival együtt a ZKSM tagjává válik, jogában áll minden évben pályázni és anyagi támogatást igényelni tevékenysége finanszírozásához az ún. PODPORA ifjúsági munka támogatási programon keresztül, amelyet a ZKSM adminisztrál. Az egyes közösségek ezzel kapcsolatban további információkat a területi koordinátoroktól szerezhetnek, akik elérhetősége itt található.

A PODPORA program azon ifjúsági programok egyike, amelyeket a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma hirdetett meg a 2014–2020-as időszakra. A programok arra a szükségletre alapulva jöttek létre, hogy a teljes értékű társadalmi és munkavállalói élethez szükséges kompetenciák megszerzését elősegítő ifjúsági tevékenységek strukturált és szisztematikus támogatást kaphassanak. Mindez az ifjúsági munka támogatásáról szóló 282/2008 sz. törvényrendeletből és annak módosításáról és kiegészítéséről szóló 131/2002 sz. felsőoktatási intézményekről szóló törvényrendeletből, valamint a jogszabályok későbbi módosításáról és kiegészítéséről szóló előírásokból indul ki. Az ifjúságpolitika terén folytatott együttműködés politikai keretét követve az Európai Unióban a programok támogatják az Európai Bizottság által 2009. április 27-én elfogadott, az „EU ifjúsági stratégiája – befektetés és az érvényesülés elősegítése” dokumentumban kitűzött célokat.

A PODPORA program a következőkre irányul:

az ifjúsági munka minőségének javítása
a tagsági elven működő, rendszeres és szisztematikus ifjúsági munkát végző ifjúsági szervezetekben megnyilvánuló tevékenység fejlesztésének támogatása által.

  • az ifjúsági szervezetek stratégiai fejlesztésének elősegítése,
    tekintettel arra, hogy ezek az ifjúsági munka és az ifjúságpolitika fontos szereplői
  • a jelenlegi nemzeti ifjúsági stratégia célkitűzéseinek teljesítéséhez szükséges lehetőségek megteremtése,
  • a fiatalok kulcskompetenciáinak célzott és szisztematikus fejlesztéséhez szükséges feltételek megteremtése,
    az iskolán és a családon kívül, az ifjúsági szervezetek speciális tevékenységein keresztül
  • az ifjúsági vezetők és az ifjúsági munkában dolgozók kompetenciájának fejlesztése,
  • lehetőségek teremtése az önkéntes tevékenységekhez (leginkább fiatal vezetők és ifjúsági vezetők számára)

A ZKSM egyes területi központjai vagy közösségei számára másodsorban az adó 2% (3%) felajánlás jelent támogatást, amely tulajdonképpen az általuk megszólított természetes és jogi személyek adománya. További információ erről a lehetőségről a ZKSM weboldalán itt található.

A ZKSM tagjai számára a harmadik lehetőség a ZKSM belső pályázati felhívásában való részvétel, amelyet évente, az év első negyedévében hirdetnek meg, és amely bizonyos témákra és területekre összpontosít. A közösség saját egyedi ötletével pályázhat, hogy támogatást szerezzen annak végrehajtásához. Bővebben itt olvashatsz erről.

Események

A regisztrációs űrlapon jelöld meg, hogy a ZKSM tagja vagy, és a helyszínen érvényes tagsági kártyáddal igazold magad.

Keresztény a politikában – Hétvégi szemináriumok
Ha a ZKSM tagja vagy, a ZKSM Keresztények a politikában projektje 10 € árengedményt kínál a számodra hétvégi szemináriumára

UpGrade szemináriumok
Mint tagjának, a ZKSM 10 € kedvezményt kínál neked hétvégi szemináriumára.

Godzone konferencia
Mint ZKSM-tagnak, a ZKSM Godzone projektje 10% kedvezményt kínál neked a Godzone konferencia eseményre

Campfest
Ha ZKSM-tag vagy, az MPKS 2 € árengedményt kínál neked az előfizetési időszakban, és 3 € árengedményt, ha a helyszínen vásárolsz jegyet.

Öröm Fesztivál
Ha ZKSM-tag vagy, a Domček – Dom Anky Kolesárovej (Házikó – Kolesár Anna háza) 10% kedvezményt kínál neked az Öröm Fesztiválon való részvételre

Öröm zarándoklatok
Mint ZKSM-tagnak, a Domček – Dom Anky Kolesárovej (Házikó – Kolesár Anna háza) 10% kedvezményt kínál neked az Öröm zarándoklaton való részvételre

ACM
Az Érsekségi Ifjúsági Központ kedvezményeket kínál neked egyes eseményeire

Murányalja – Lőcse zarándoklat
Ha ZKSM-tag vagy, a ZKSM 20%-os engedményt kínál neked a Murányalja – Lőcse gyalogos zarándoklat rendezvény részvételi díjából.

Üzletek és online áruházak

A „kosár” oldalon a Kedvezménykuponok részben írd be a 2020-as tagsági matricán feltüntetett kódot.

Godzone shop
Mint ZKSM-tagnak a Godzone projekt 5% kedvezményt kínál neked termékei megvásárlására (a Bohumile és a már leárazott termékek kivételével).


Mint ZKSM-tagnak a kumran.sk online áruház 5% kedvezményt kínál neked bármilyen áru vásárlásárau


Mint ZKSM-tagnak, a ver.sk online áruház minden könyvre 5% -os kedvezményt kínál neked


A ZKSM közösségeire vonatkozik. Csak a František Venglík szakemberrel folytatott konzultációt követően alkalmazható.

Tetszik, amit csinálunk?