Hogyan válhatsz ZKSM-taggá?

Ki lehet ZKSM tag?

35 évnél fiatalabb személyek, akik azonosulni tudnak a ZKSM értékrendjével, alapszabályzatával és céljával, és szeretnének része lenni egy keresztény közösségnek

35 évnél idősebb személyek, ha animátorként vagy önkéntesként dolgoznak

Olyan, fiatalokból álló szervezet ill. csoport, amely elfogadja a ZKSM értékrendjét, alapszabályzatát és célját.

Minimum 5 tagból álló keresztény szervezet, amelynek tagjai elfogadják a ZKSM értékrendjét, alapszabályzatát és célját. 

Hogyan kell eljárni, ha egy teljes közösség szeretne csatlakozni a ZKSM-hez?

 • Vegyétek fel a kapcsolatot Nelka Grajciarovával e-mailben a petronela@zksm.sk címen – ő felel az új közösségek koordinálásáért –, vagy egyenesen a területi központ vezetőjével, aki alá szeretnétek tartozni.
 • Ezután következik a ZKSM regisztrációs rendszerében való regisztráció. Területi központod vezetője a teljes regisztrációs folyamatban vezetni fog. A rendszerben való regisztráció után a kinyomtatott regisztrációs űrlapot, miután a szervezet összes tagja aláírta, el kell küldeni vagy átadni a területi központ vezetőjének.
 • A ZKSM-tagság minden évben megújításra kerül a regisztrációs űrlap alírásával.
 • Amennyiben a szervezetnek 16 év alatti tagjai is vannak, szükséges, hogy még a regisztráció előtt mindenki közülük leadja a 16 év alatti gyermek törvényes képviselője által aláírt hozzájárulási nyilatkozatot arról, hogy a törvényes képviselő (szülő) hozzájárul a gyermek személyes adatainak a ZKSM által történő kezeléséhez. A hozzájárulás a ZKSM-tagság egész ideje alatt érvényes – nem szükséges azt minden évben megújítani. 

   

   

Hogyan kell eljárni, ha tagja szeretnél lenni a ZKSM-nek?

 • Mint egyén szükséges, hogy csatlakozz egy olyan közösségbe, amely tagszervezete a ZKSM-nek. A felvételedről az a közösség dönt, amelyiknek a tagja szeretnél lenni.
 • Még nem múltál el 16 éves? Ahhoz, hogy a ZKSM tagja lehess, szükséges leadnod a 16 év alatti gyermek törvényes képviselője által aláírt hozzájárulási nyilatkozatot arról, hogy törvényes képviselőd (szülőd) beleegyezik személyes adataidnak a ZKSM által történő feldolgozásásához, kezeléséhez.
 • Minden ZKSM-tagság iránt érdeklődő személy az általa tagként látogatott, ZKSM-hez tartozó közösség regisztrációs űrlapjának aláírásával igazolja tagsági igényét.

 

Milyen feltételekkel szűnhet meg a ZKSM-tagság?

 • A ZKSM-tagságról való lemondással
 • a ZKSM-ből való tagkizárással – a tagság megszűnésének időpontja az adott területi központ döntésének napján lép érvénybe.
 • a ZKSM megszűnésével 
 • Az Országos Tanács döntése értelmében

Amennyien bármilyen kérdésed van, vagy valami nem világos a számodra, keresd bátran az új tagokért felelős koordinátort, Nelka Grajciarová-t a petronela@zksm.sk e-mailcímen.